Jotun-färg – kvalitet och innovation

05 april 2024
Maja Bergman Lindberg

editorial

Att välja rätt färg är avgörande för att skapa den perfekta atmosfären i ditt hem eller arbetsplats. Jotun är ett varumärke som har varit en ledande kraft inom färgindustrin i över 100 år, och deras produkter har blivit synonyma med kvalitet, innovation och hållbarhet. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i världen av Jotun-färg, utforska dess historia, sortiment, teknologiska framsteg och dess ställning som en global ledare inom färgindustrin.

Historia och bakgrund

Jotun grundades år 1926 i Norge och har sedan dess vuxit till att bli en av världens ledande tillverkare av färg, med verksamhet i över 100 länder. Företagets namn är inspirerat av den fornnordiska mytologin där Jotun är jättar som representerar styrka och uthållighet, vilket återspeglar företagets ambitioner och värden. Under årens lopp har Jotun byggt upp en stark tradition av innovation och kvalitet, med fokus på att utveckla produkter som inte bara är estetiskt tilltalande utan också hållbara och miljövänliga. Deras forsknings- och utvecklingsavdelning har varit drivande inom branschen, vilket resulterat i banbrytande teknologier och produkter som ständigt höjer ribban för färgkvalitet och prestanda.

Jotun färg

Sortiment och produkter

Jotun färg täcker alla möjliga behov inom målning och ytskydd. Deras sortiment omfattar bland annat:

  1. Inomhusfärger: Jotun erbjuder ett brett utbud av inomhusfärger som är designade för att ge rummen liv och karaktär. Deras inomhusfärger finns i olika färgnyanser och finishar för att passa alla inredningsstilar och preferenser.
  2. Utomhusfärger: För skydd och skönhet på utsidan av byggnader erbjuder Jotun ett omfattande sortiment av utomhusfärger. Dessa färger är speciellt utvecklade för att klara av de tuffa väderförhållandena och ge långvarigt skydd mot solens UV-strålar, regn, snö och fukt.
  3. Specialprodukter: För specifika ytor och behov erbjuder Jotun också specialprodukter som rostskyddsfärger, betongfärger, träskyddsfärger och golvfärger. Dessa produkter är utformade för att ge optimalt skydd och prestanda på olika typer av ytor och material.
  4. Teknologiska innovationer: Jotun fortsätter att driva framåt inom färgindustrin genom att införa banbrytande teknologier och innovationer. Deras produkter är resultatet av avancerad forskning och utveckling och är utformade för att möta de högsta standarderna när det gäller prestanda, hållbarhet och miljövänlighet.

Miljövänliga och hållbara produkter

Som en ledande aktör inom färgindustrin tar Jotun sitt ansvar för miljön på stort allvar. Företaget strävar efter att minimera sin miljöpåverkan genom att utveckla och tillverka produkter som är hållbara och miljövänliga.

  • Låga VOC-nivåer: Många av Jotuns färger har låga VOC-nivåer (flyktiga organiska föreningar), vilket innebär att de avger färre skadliga kemikalier i luften. Detta bidrar till att förbättra inomhusluftkvaliteten och skapa en sundare inomhusmiljö för både människor och djur.
  • Återvinningsbara förpackningar: Jotun strävar efter att minimera sin användning av förpackningsmaterial och främja återvinning genom att använda återvinningsbara förpackningar och förpackningsmetoder.
  • Hållbara Råvaror: Jotun arbetar aktivt för att säkerställa att deras råvaror är hållbara och miljövänliga genom att välja leverantörer som följer strikta miljö- och hållbarhetsstandarder.

Fler nyheter